Een antwoord op uw vragen omtrent glasfolies...

Wat zijn glasfolies?

Glasfolie is opgebouwd uit één of meerdere polyesterlagen en wordt op bestaande glaspartijen aangebracht in functie van:


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Waarom kiezen voor glasfolie i.p.v. zonwering?

Buitenzonwering screens worden aangebracht tegen het glas waardoor ook het natuurlijk buitenlicht wordt geweerd en de binnenruimte aanzienlijk donker wordt. Bovendien komt met een dergelijke zonwering nog een groot deel van de warmte binnen en is vaak een dure en minder esthetische oplossing.

De zonwerende glasfolie geeft de invallende warmte geen kans en houdt het tegen aan het glas terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. De installatie door ons dERA-team gebeurt op een vlotte manier en brengt geen extra afval of afbraakwerk met zich mee.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Mag u na het aanbrengen van glasfolie de ramen normaal poetsen?

De Dera Raamfolies zijn altijd voorzien van een anti-kraslaag en de ramen worden grondig gereinigd voor het aanbrengen van de folie. Het is aan te raden een viertal weken te wachten om de ramen te poetsen om de folie goed te laten uitdrogen. De beste manier om de ramen te reinigen is met water en een beetje detergent. Gebruik een zachte spons en zeemlap en eventueel een trekkertje. Vermijd agressieve producten zoals azijn of ammoniak.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan de raamfolie terug verwijderd worden?

Ja, de raamfolie kan zonder glasschade terug verwijderd worden. Hiervoor maakt u een van de hoekjes van de raamfolie los en trekt u deze weg van het raam. Lijmrestjes kunt u eenvoudig met een schrapersmes verwijderen. We raden het gebruik van oplosmiddelen af.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan er blaasvorming ontstaan?

Eénmaal de folie goed geïnstalleerd en de lijm uitgehard is, blijft de installatie voor vele jaren goed. Blaasvorming kan bij een goede installatie slechts optreden op het einde van de levenscyclus van de raamfolie. De levenscyclus is een veelvoud van de waarborgperiode. Mocht er toch blaasvorming ontstaan tijdens de garantieperiode, dan wordt de folie uiteraard kosteloos vervangen.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan zonwerende folie aangebracht worden op schuine beglazing?

dERADesign kan op elke vlakke glaspartij zonwerende folie installeren op voorwaarde dat het oppervlak voldoende bereikbaar is voor de installateur.

Schuine beglazing voorzien van zonwerende glasfolie is trouwens heel efficiënt want langs schuin of vlakliggende beglazing komt het meeste warmte naar binnen. Denk maar aan veranda’s of lichtstraten. In volledige glazen constructies – zoals serres en veranda’s –  kan door het aanbrengen van verandazonwering aanzienlijke temperatuursdaling bekomen worden.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Houdt zonwerende folie warmtestraling tegen?

Afhankelijk van het soort zonwerende raamfolie hebben sommige folies ook de eigenschap hinderlijke warmtestraling buiten te houden.

Leuk weetje: sommige folies zorgen voor een extra energiebesparing in de winter.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan glasfolie hinderlijke reflecties tegengaan?

Spiegelfolie minimaliseert hinderlijke schittering op bvb. computer- of andere beeldschermen en behoudt het zicht naar buiten toe.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan men energie besparen door het aanbrengen van een glasfolie?

Zeker! Met een isolerende folie kunt u ook ramen isoleren en energie besparen. De installatie van een goede warmtewerende raamfolie in een gebouw zonder airco is terugverdiend op 3 à 5 jaar. In een gebouw met airco al na 1,5 à 3 jaar.

Een glasisolatiefolie zorgt voor een aanzienlijke warmtewering in de zomer en in de winter houdt deze folie de warmte beter binnen. Twee keer gewonnen dus!

In beide gevallen is de investering op korte termijn rendabel. U bespaart het hele jaar door centen en het is bovendien ook nog ecologisch!


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Kan zonwerende of isolerende raamfolie thermische breuk van het glas veroorzaken?

Een zonwerende of isolerende raamfolie veroorzaakt slechts in heel uitzonderlijke gevallen een thermische breuk van het glas. Wanneer de folie niet compatibel is met het glastype kan dit voorvallen. Het vraagt een zekere expertise welke folie op welk glastype kan geïnstalleerd worden. Daarom is het van groot belang dat we juist geïnformeerd worden over het type glas. U kunt het glastype terugvinden op de offerte of factuur van de glashandel waar u het destijds hebt gekocht. U kunt deze informatie ook veelal terugvinden in de spouw van het glas.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Hoe lang moet de folie uitdrogen?

Dera Raamfolie plaatst de folie met de grootste zorg. De lijm is na ongeveer vier weken uitgedroogd. Het uitdrogen van de lijm hangt af van de weersomstandigheden en het type raamfolie. De ramen mogen ten vroegste vier weken na het aanbrengen van de folie een eerste maal gewassen worden. Die tijd heeft de folie zeker nodig om zich voldoende aan het raam vast te hechten en om volledig uit te drogen. In deze periode kan door het restwater kleine blaasvorming zichtbaar zijn tussen het glas en de folie. Maak u hierover geen zorgen want dit verdwijnt door de zonnewarmte. U mag onder geen beding het restwater zelf proberen te verwijderen of de folie doorprikken. Dit kan blijvende schade aan de folie veroorzaken.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Morgen er stickers of plakband op de folie aangebracht worden?

Het aanbrengen van klevende materialen zoals stickers of plakband op de folie is af te raden. De lijmresten zijn soms moeilijk te verwijderen en het gebruik van oplosmiddelen zal de kraswerende laag beschadigen.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Zijn inbraakwerende raamfolies fiscaal voordelig?

Inbraakwerende raamfolies zijn ook fiscaal voordelig. U mag deze fiscaal inbrengen voor 50% van de totaalprijs, met een maximum van 690 euro. U vindt heel veel informatie op de website van het FOD financiën.

Vind alle info over inbraakwerende folies op de pagina veiligheidsfolies


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons

Wordt de folie aan de binnenkant of buitenkant geplaatst?

Raamfolies kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant geïnstalleerd worden. In veel gevallen wordt de raamfolie aan de binnenkant geplaatst.

Dera Raamfolies heeft echter ook hoogwaardige buitenfolies in het gamma. Deze worden gebruikt voor speciale toepassingen. Bijvoorbeeld zwaar getint dubbel glas, moeilijk bereikbare glasvlakken of glas met specifieke eigenschappen.


Niet gevonden wat u zocht? Contacteer ons