FAQ

Veelgestelde vragen

Een antwoord op uw vragen omtrent glasfolies…

1

Glasfolie is opgebouwd uit één of meerdere polyesterlagen en wordt op bestaande glaspartijen aangebracht in functie van:

Buitenzonwering screens worden aangebracht tegen het glas waardoor ook het natuurlijk buitenlicht wordt geweerd en de binnenruimte aanzienlijk donker wordt. Bovendien komt met een dergelijke zonwering nog een groot deel van de warmte binnen en vaak een dure en minder esthetische oplossing.

De zonwerende glasfolie geeft de invallende warmte geen kans en houdt het tegen aan het glas terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. De installatie door ons dERA-team gebeurt op een vlotte manier en brengt geen extra afval of afbraakwerk met zich mee.

De Dera Raamfolies zijn altijd voorzien een anti-kraslaag en de ramen worden grondig gereinigd voor het aanbrengen van de folie. Het is aan te raden een viertal weken te wachten om de ramen te poetsen om de folie goed te laten uitdrogen. De beste manier om de ramen te reinigen is met water en een beetje detergent. Gebruik een zachte spons en zeemlap en eventueel een trekkertje. Vermijdt agressieve producten zoals azijn of ammoniak.

Raamfolies kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant geïnstalleerd worden. In veel gevallen wordt de raamfolie aan de binnenkant geplaatst.

Dera Raamfolies heeft echter ook hoogwaardige buitenfolies in het gamma. Deze worden gebruikt voor speciale toepassingen. Bijvoorbeeld zwaar getint dubbel glas, moeilijk bereikbare glasvlakken of glas met specifieke eigenschappen.

Ja, de raamfolie kan zonder glasschade terug verwijderd worden. Hiervoor maak je een van de hoekjes de raamfolie los en trek je deze weg van het raam. Lijmrestjes kan je eenvoudig met een schrapersmes verwijderen. We raden het gebruik van oplosmiddelen is af.

Eénmaal de folie goed geïnstalleerd en de lijm uitgehard is, blijft de installatie voor vele jaren goed. Blaasvorming kan bij een goede installatie slechts optreden op het einde van de levenscyclus van de raamfolie. De levenscyclus is een veelvoud van de waarborgperiode. Mocht er toch blaasvorming ontstaan tijdens de garantieperiode, dan wordt de folie uiteraard kosteloos vervangen.

dERADesign kan op elke vlakke glaspartij zonwerende folie installeren op voorwaarde dat het oppervlak voldoende bereikbaar is voor de installateur.

Schuine beglazing voorzien van zonwerende glasfolie is trouwens heel efficiënt want langs schuin of vlakliggende beglazing komt het meeste warmte naar binnen. Denk maar aan veranda’s of lichtstraten. In volledige glazen constructies – zoals serres en veranda’s –  kan door het aanbrengen van verandazonwering aanzienlijke temperatuursdaling bekomen worden.

Afhankelijk van het soort zonwerende raamfolie hebben sommige folies ook de eigenschap hinderlijke warmtestraling buiten te houden.

Leuk weetje: Sommige folies zorgen voor een extra energiebesparing in de winter.

Spiegelfolie minimaliseert hinderlijke schittering op bvb. computer- of andere beeldschermen en behoudt het zicht naar buiten toe.

Zeker! Met een isolerende folie kun je ook ramen isoleren en energie besparen. De installatie van een goede warmtewerende raamfolie in een gebouw zonder airco is terugverdiend op 3 à 5 jaar. In een gebouw met airco al na 1,5 à 3 jaar.

Een glasisolatiefolie zorgt voor een aanzienlijke warmtewering in de zomer en in de winter houdt deze folie de warmte beter binnen. Twee keer gewonnen dus!

In beide gevallen is de investering op de korte termijn rendabel. Je bespaart het hele jaar door centen en je bovendien is het nog ecologisch!

Een zonwerende of isolerende raamfolie veroorzaakt slechts in heel uitzonderlijke gevallen thermische breuk van het glas. Wanneer de folie niet compatibel is met het glastype kan die voorvallen. Het vraagt een zekere expertise welke folie op welk glastype kan geïnstalleerd worden. Daarom is het van groot belang dat we juist geïnformeerd worden over het type glas. Je kun het glastype terugvinden op de offerte of factuur van de glashandel waar je het destijds hebt gekocht. Je kunt deze informatie ook veelal terugvinden in de spouw van het glas.

Dera Raamfolie plaatst de folie met de grootste zorg en de lijm is na ongeveer vier weken uitgedroogd. Het uitdrogen van de lijm hangt af  van de weersomstandigheden en het type raamfolie. De ramen mogen ten vroegste vier weken na het aanbrengen van de folie een eerste maal gewassen worden. Die tijd heeft de folie zeker nodig om zich voldoende aan het raam vast te hechten en om volledig uit te drogen. In deze periode kan door het restwater kleine blaasvorming zichtbaar zijn tussen het glas en de folie. Maak je hierover geen zorgen want dit verdwijnt door de zonnewarmte. Je mag onder geen beding het restwater zelf proberen te verwijderen of de folie doorprikken. Dit kan blijvende schade aan de folie veroorzaken.

Het aanbrengen van klevende materialen zoals stickers of plakband op de folie is af te raden. De lijmresten zijn soms moeilijk te verwijderen en het gebruik van oplosmiddelen zal de kraswerende laag beschadigen.

Inbraakwerende raamfolies zijn ook fiscaal voordelig. U mag deze fiscaal inbrengen voor 50% van de totaalprijs, met een maximum van 690 euro. U vindt heel veel informatie op de website van het FOD financiën.

Vind alle info over inbraakwerende folies op de pagina veiligheidsfolies

Vraag een vrijblijvend offerte aan via onderstaand formulier
+32 477 31 01 02
info@deradesign.be
Kies uw glasfolie:

Zon- en warmtewerende folieVeiligheidsfolieZichtwerende folie (spiegelfolie)Zichtwerende folie (zandstraalfolie)U.V.-werende folieIsolerende folie (energiebesparende folie)Zonwerende coatingDecoratief

Soort glas:

Vertico glas (standaard)Hellend glasVeluxDakbeglazing (Veranda)PVC-panelen (dak)

Afmeting:

Foto: (optioneel)

 

Contactgegevens:

Ja, ik sta toe dat dERA Design (deraraamfolie.be) mijn gegevens verzamelt, zoals beschreven staat in de privacy policy.